A Projection – Exit

Review Overview

Betyg - 6

6

Dyster depprock med tydliga retrovibbar.

User Rating: Be the first one !
A Projection
Skivbolag: Tapete Records

Omslaget är en ljusgrå och totalt anonym historia som inte ger några vinkar om hur innehållet låter. Skulle jag gissa på något, baserat enbart på omslagets utseende, skulle jag dra till med att A Projection är något elektroniskt dansprojekt. Och visst finns det en del elektroniska inslag och visst kanske det går att dansa till flera av spåren, men knappast på en houseklubb utan snarare på indieklubb.

A Projection är ett Stockholmsband som bildades 2013 och detta är deras första fullängdare. Men det låter snarare 1983 än 2013. Tankarna förs till gammal postpunk och depprock i stil med The Cure och New Order. Eller varför inte svenska band som Reeperbahn och tidiga Lustans Lakejer (fast på engelska).  Dekadenta nattklubbar, svarta frisyrer och dunkelt mörker är tre associationer som virvlar omkring i min skalle när jag lyssnar på “Exit”. En hel del indiegitarrer hörs också, och genomgående låter det faktiskt riktigt bra. Det här är toppenmusik att deppa ihop till.

Ljudmässigt ligger bandet helt rätt, men enskilda låtar har svårt att lyfta sig över mängden. Musiken stannar vid att skapa en tät stämning och en svärtad ljudkuliss, det hade behövts några specifika spår som sticker ut för att riktigt lyfta.

Om Tobias Pettersson