Friday , January 27 2023

PAL – Since

Review Overview

Betyg - 4

4

Suggestiv och minimalistisk pop. Och tyvärr lite händelsefattig också.

User Rating: Be the first one !
PAL
Skivbolag: Paltunes

PAL är en Malmötrio som här på sin andra skiva framför en ganska nedtonad och mjuk musik som kan beskrivas som en mix av indiepop, jazz och electronica. Sång förekommer men låtarna har en slags instrumental aura där rösten snarare ses som ett stämningshöjande instrument snarare än en förmedlare av viktiga texter.

Vill man ha pang-på-hits är nog inte PAL gruppen att vända sig till. Bandets låtar är mer svävande och meditativa till sin natur. Det känns fint och trevligt och smeker lent i örongången, men särskilt spännande är det knappast. Många Labrador-band rör sig i samma trakter, men kan oftast briljera med tydligare melodier. PAL känns lite för luddiga och snuddar ofta vid att reduceras till anonym loungemusik.

Om Tobias Pettersson