Tuesday , April 23 2024

The Go! Team – The Scene Between

Review Overview

Betyg - 7

7

Nya grepp när The Go! Team släpper nytt efter fyra år.

User Rating: Be the first one !
The Go! Team
Skivbolag: Memphis Industries

Den brittiska sextetten är tillbaka i ny och förbättrad form. Bandets mastermind Ian Parton har ändrat på ett och annat, bland annat har han stått för all musik själv, satt upp vissa grundregler som handlar om exempelvis samplingar och produktion samt plockat in en massa okända sångerskor.

Resultatet blir en platta med stökig, bråkig men samtidigt söt indiepop. Musiken balanserar på en skör tråd mellan att å ena sidan vara charmig, lekfull och cool indie och å andra sidan landa i något slags tokroligt och tillgjort tramsland, men The Go! Team klarar balansgången och kommer undan med äran i behåll. Med bara ett uns mer hipsterambitioner och tjofadderittanattityd hade det kunnat bli ett magplask, men lyckligtvis håller bandet ihop det hela och får till en helt okej skiva med lagom skränig pop som väsnas och lever på ett riktigt trevligt sätt.

Om Tobias Pettersson