Wednesday , June 12 2024

Paraden – Paraden

Review Overview

Betyg - 7

7

Mycket lovande reggaeband ep-debuterar med blås och svensk lyrik.

User Rating: Be the first one !
Paraden
Skivbolag: Nataraj Records

Det är sol, det är varmt, det är sommar med kall bärs och röka på balkongen när detta skrivs. Vad finns det för soundtrack som är bättre än reggae i den situationen? Just det, ingen. Paraden skivdebuterar med sin självbetitlade ep med svenska texter, och undertecknad gungar med som en kokospalm i den 30-gradiga värmen.

Paraden har såväl manliga som kvinnliga medlemmar och gänget kommer från Östersund, Skåne, Östergötland, Stockholm och Södermanland, men har sin knutpunkt i Gnesta. De har finfin känsla för lättsam reggae, låter absolut proffsiga, och är dansant svängiga. En och annan kanske kommer med invändningen att Paraden låter väl vita och svenska, och visst, gänget har inte samma originalitet och tyngd som mitt svenska favoritband bland reggae-grupper, nämligen Peps Blodsband, men hur mycket kan man begära av ett nybakat gäng som just skivdebuterat? Å andra sidan är inte musikanterna nybakade. Här finns folk från Svenska Akademien, Stures Dansorkester, Congoman Crew och Spökstan. Paraden gör mycket bra ifrån sig på sin första ep, det svänger om baktakterna, texterna känns genomtänkta, blåset ger rotkänsla och faktum är att bandet borde ha fått lira in en fullängdare direkt, istället för bara fem spår. Men det lär ju komma! Och ju förr desto bättre. Till dess gungar jag vidare till spår som ”Nattsafari”, ”Berg och grus”, ”Tiden står still” och ”Bara en sak till”. Gör det du också!

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!