Monday , January 30 2023

Happy birthday, Martin Gore

I dag är inte bara en hyfsad sommardag i juli. Det är dessutom Martin Lee Gores födelsedag!

10423294_10153374900755329_5447384352791160303_n

Gentlemannen från Basildon uppnår den hedervärda åldern 54, men är praktiskt taget oförändrad från sina glansdagar på åttiotalet, eller vad säger ni?

MTE5NTU2MzE2NTUzNTc3OTk1

Zero hurrar vördnadsfullt för låtskrivargeniet som gett oss Depeche Mode-klassiker som “Behind The Wheel”, “Stripped”, “It’s No Good”, “A Question of Lust”, “Something to Do”, “Precious”, “Condemnation”, “Everything Counts”, “Shake the Disease” och listan kan göras hur lång som helst…

Men glöm inte heller bort hans senaste skiva, MG, som visar att Martin både har experimentlustan kvar och fortfarande har koll på den senaste klubbmusiken.

Happy birthday, Martin!

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Stella Rose Gahan

Stella Rose Gahan har släppt sin debutsingel

Den New York-baserade singer-songwritern Stella Rose har skrivit på för Yves Rothmans KRO Records och …