Boeoes Kaelstigen – Overcomes Love, Time & Space

Review Overview

Betyg - 7

7

En varm filt av melodiös techno och elektronisk pop.

User Rating: Be the first one !
Boeoes Kaelstigen
Skivbolag: Adrian Records / Border

Boeoes Kaelstigen är en svensk technogrupp bestående av Leo Nathorst-Böös och Tor Rauden Källstigen. Herrarna grammisnominerades för debutalbumet Tanum Teleport och ägnar sig huvudsakligen åt minimalistisk techno, trance och inte minst drömsk electropop på Overcomes Love, Time & Space.

Till sin hjälp på nya albumet har Boeoes Kaelstigen bland andra Asha Ali, Name The Pet, Vanbot och Melbournes Stax Osset. Hela Overcomes Love, Time & Space har ett varmt, mjukt och fredagsmysigt stearinljusskimmer över sig, vilket är behagligt som en fleecefilt på balkongen en svensk sommarkväll, men som också ger en känsla av sömnig paltkoma emellanåt. Den här plattan kräver verkligen att man är i stämning för den, annars riskerar den att reduceras till sovrumstapet, men lyssnar man noga och låter sig sväljas av djupet i soundet är man hemma. Gruppen har blandat instrumentala spår med vokala, vilket gagnar Stockholmsduon väl, men skulle jag själv välja favoriter så är det instrumentallåtarna som tilltalar mest, samt ”Just Another Night” med sin robotförsedda sång. Ingenting här är dock dåligt, utan handlar mest om vilken smak man själv har. Förutsett att man över huvudtaget uppskattar genren förstås. Annars är det kanske meningslöst att över huvud taget kasta sig in i Boeoes Kaelstigen elektroniska värld. Å andra sidan är plattan ofta riktigt popig, vilket möjligtvis skulle kunna vidga en och annans perspektiv på modern musik.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!