Linn Öberg – When You Go

Review Overview

Betyg - 4

4

Pampigt anslag med albumdebuterande Linn. Men den stora njutningen uteblir.

User Rating: Be the first one !

Linn Öberg - When You GoPå omslaget står Linn Öberg i ett ödsligt bergslandskap, och musiken följer samma spår. Det är en storslagen ljudbild, med storslagna låtar, storslagen sång, storslagna texter…ja, det mesta är pampigt och storslaget. Låtarna här på debutskivan sägs handla om separation, stora känslor alltså. Stora körer som ekar ut över stora vidder. Om Enya drog upp reverben och slutade hålla igen skulle hon kanske låta ungefär såhär.

Allt är stort – utom just upplevelsen jag får när jag lyssnar på Linn Öberg. Precis som när Hollywoodfilmer drar på med stråkar och flaggviftande för att lura oss att bli känslosamma, vill Linn få oss att tro att det är stor musik vi hör bara för att produktionen är ambitiös. Men jag minns inte en låt efter att skivan är slut, inget har fastnat. Vill hon verkligen nå fram och väcka stora känslor hos lyssnaren borde hon dra ner reglagen, använda mindre gester och bli mer personlig.

Om Tobias Pettersson