Wednesday , February 28 2024

Oh Mothership – Marching On

Review Overview

Betyg - 6

6

Bluesbaserat rockband av klassiskt snitt tar första steget mot stjärnorna.

User Rating: Be the first one !
Oh Mothership
Skivbolag: Egen utgivning

Karlstads Oh Mothership gör trevlig, sprucken rockmusik med bluesbotten och retrokänsla, härstammande från 70-talet. Men det är Johanna Boes mycket tilltalande och personliga sångröst som stjäl showen, och som även räddar de låtar som inte når enda fram.

Oh Mothership känns som ett genuint rockband, ett band som inte fejkar, gör sig till, eller målar med de grällaste färgerna från paletten. De nöjer sig med att skriva och framföra sina låtar med jordnära elektricitet och sedan är det upp till dig och mig att hissa eller dissa. Dessutom är gruppmedlemmarna generösa med sitt material. Lite för generösa kanske. Marching On består av nästan 50 minuters musik och det är lite för mycket för att bandet ska lyckas ro hem det hela till 100 %. Inte så att det emellanåt är dåligt eller att kvaliteten på låtarna plötsligt dippar rätt ner i golvbrunnen, men plattan hade vunnit på att kortas med två, kanske tre spår. Förutom Johanna Boes består bandet av hennes bror, Jonatan Boes på gitarr och sång, Victor Andersson på bas och Astrid Lidén på trummor och percussion. Samtliga hjälper också till att köra. Oh Mothership gör ingen brutal eller aggressiv rockmusik, utan bygger den på gitarriff, ett distinkt och sparsamt sound, stadigt komp och Johanna Boes sångmelodier. Så mycket mer behövs egentligen inte. Det hela låter klassisk rockmusik på klassisk bluesbotten, det gungar och rullar på utan större åthävor, och det är definitivt Boes röstresurser som är den verkliga magneten. För fans av såväl Louise Hoffsten som Rolling Stones, Chuck Berry och annan rotrock.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!