No Rules – Never Give Up

Review Overview

Betyg - 8

8

Skitsnygg melodiös power metal från proffsig, svensk sextett.

User Rating: Be the first one !

No Rules - Never Give UpNo Rules lirar power metal och klassisk hårdrock med klar tyngdpunkt på snygga, genomtänkta melodibyggen och en episk, nästan symfonisk karaktär på låtarna. Ingenting på Never Give Up bryter av särskilt mycket från mönstret, men ändå lyckas man variera sig i tämligen hög grad. Inte illa pinkat, för detta kunde ha blivit enformigt om inte mångsidigheten och kunnandet funnits där.  

På skivan är det Tommy Magnusson och Johan Karlsson som lirar gitarr, Tony Karlsson sjunger för allt vad lungorna håller, Gunnar Evenbratt lirar bas, Gert Olofsson fyller på med keyboards och Ted Wernersson (a.k.a. Ted Stormbringer i konvolutet) sitter bakom kaggarna. Sedan skivan spelades in är det bara Magnusson och Tony Karlsson kvar i bandet från denna uppsättning av någon anledning, och gruppen har nu skivkontrakt på gång. Det sistnämnda förvånar mig inte. Konstigare att No Rules inte haft bolag redan innan Never Give Up kom ut däremot, för detta är väldigt proffsigt framfört av ett band med klar inriktning och pondus. Här finns inga smöriga ballader, vilket vi tackar för, men heller inga hypersnabba stänkare, vilket jag kan sakna lite. Men det är inget som stör mig heller å andra sidan. Eftersom materialet är så väl genomarbetat, varierat och händelserikt tröttnar man inte. Och då är plattan ändå på gränsen till att vara aningen för lång med sina nästan 50 minuter. Never Give Up är således en mycket lyckad platta inom sin genre, och man kan bara hoppas att uppföljaren med den nya line-upen kan hålla den höga kvaliteten intakt, när den kommer.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!