Sunday , February 25 2024

Train To Spain – What It’s All About

Review Overview

Betyg - 5

5

Lättsam danspop eller syntpop med tanke, det är frågan.

User Rating: Be the first one !
Train To Spain
Skivbolag: Subculture Records

Ännu ett syntband med fossingarna i 80-talet föddes då Helena Wigeborn och Jonas Rasmusson hittade fram till varandra via Facebook. Duon Train To Spain bildades och så småningom skapades det ojämna debutalbumet What It’s All About.

Plattan inleds med den talande titeln ”Blipblop” och därefter kommer ”Keep on running” och ”Passion”. Jag känner genast att detta är alltför radioanpassat, trallvänligt och naivt för att jag ska uppskatta det. Men jag fortsätter lyssna och så småningom händer någonting. Nämligen då ”Adam”, sjätte spåret, ljuder. Det handlar fortfarande om syntpop, men här har de värsta glädjeskutten ebbat ut och Train To Spain börjar kännas på riktigt, som om de plötsligt vill mer med sin musik än att bara bli spelade på lättsamma radiokanaler och dansgolv för en yngre publik. Fortsättningen med ”Pressure”, samt låtar som ”Remind myself” och inte minst ”Martin David and Fletch” fortsätter på det mer seriösa spåret. Det är som om bandet plötsligt av misstag halkat in på en ny och mer spännande plats där de verkligen skulle kunna höra hemma om de vill. För några låtar har What It’s All About plötsligt förvandlats till något större och bättre än bara lättsam, dansant retrounderhållning med tradiga refränger. Train To Spain borde fundera över hur de vill tas emot framöver och vilken sorts publik de vill lira för, samt vad de verkligen vill göra med sin musik. Wigeborn och Rasmusson har definitivt talang och förmåga, så jag hoppas att de skippar lättpopen framöver och gör det de gör bäst, och att de gör detta hela vägen ut vid nästa släpp.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!