Tuesday , January 31 2023

Richard Schumacher – I´ll Be Honest Withya

Review Overview

Betyg - 6

6

Åldrad reparatör av flygplansmotorer debuterar med fina countrysånger.

User Rating: Be the first one !
Richard Schumacher - I´ll Be Honest Withya, omslag
Skivbolag: Richard Schumacher

Har ni aldrig hört talas om Richard Schumacher så är det förlåtet. Han har nämligen suttit och skrivit låtar i södra Kalifornien sedan 60-talet, men aldrig tidigare trätt fram i strålkastarljuset på allvar. På ålderns höst debuterar han nu äntligen med I´ll Be Honest Withya, producerad av månginstrumentalisten Chad Watson.

Watson lirar också på plattan, liksom många andra amerikanska studiomusiker. Dessa har nämligen fått upp ögonen för Schumacher, då han roat sig med att framföra sina alster på Talent Nights och Open Mics i Los Angeles på gamla dar. Det är tack vare dessa musikanters övertalning som Schumacher fått självkänsla nog att lira in sin platta, och artisten har själv skrivit de tio låtar som utgör den. Mestadels snackar vi traditionell countrymusik här, men ibland går Schumacher en bit utanför ramarna, och det ska man väl inte hålla emot honom, med tanke på hur ärliga och äkta hans sånger låter. När Johnny Cash gjorde succé med sina Rick Rubin-producerade, avskalade plattor, lät de ungefär som I´ll Be Honest Withya gör. Skillnaden är att Cash hade bättre röst och var välkänd för massorna. Å andra sidan skriver Schumacher sitt eget material och hans texter om ålderdomen, döden, förlorad kärlek och inte minst sprit – det förekommer förbaskat många låtar om whiskey här – känns väldigt självupplevda. Och i en värld, så besatt av ungdomlighet, inte minst inom musiken, kan det kanske vara meningsfullt att lyssna till någon som levt ett långt liv och kan berätta om det på det här naturliga, närmast självklara, viset? Jag tycker det. Om inte annat visar Schumacher i alla fall att ingenting är försent, så länge man bara är vid liv och vågar försöka. 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!