Grand Old Grizzly – Cosmonada

Review Overview

Betyg - 7

7

Trevlig Texas-kvartett riktar sin rock mot himlen.

User Rating: Be the first one !
Grand Old Grizzly - Cosmonada, omslag
Skivbolag: Grand Old Grizzly / Hemifrån

Grand Old Grizzly inleder med en tung, svängig boogie kallad ”Red hideaway” och sedan öppnas americanaparaplyet på vid gavel. Den musikaliska resan fortsätter via ett flertal genrer och Texas-bandet, som har delat scen med storheter som Blackberry Smoke, Leon Russell, Rodney Crowell och många andra, har tveklöst charm och ett gäng bra melodier.   

Cosmonada är inte årets bästa album, det kommer inte spelas på radio särskilt ofta, Grand Old Grizzly kommer inte få någon Rockbjörn av Aftonbladet, och bandets skönt gitarrbaserade mix av diverse amerikansk musik lär inte bli morgondagens samtalsämne bland musiknördarna på ditt gymnasium. Men varför låta det hindra dig ifrån att upptäcka ett bra band som fått till en mycket trevlig skiva? Will Thomas (sång, gitarr), Paul Bebee (gitarrer, trummor, keyboards, sång), Mark Riddell (bas, sång) och Craig Feazel (pedal stel) har en rock n roll-attityd i sitt sound och framförande, oavsett om de lirar surfliknande rock i ”Adrenalina” eller lugnar ner sig något i ”Love you to death”. Svänget verkar inbyggt, melodierna är tämligen enkla att ta till sig, och träffar således väldigt direkt. Mixen av rock, pop, folk, country, surf eller vad bandet nu får för sig att göra för tillfället strömmar ut som den mest självklara sak i världen, ger variation, men bryter aldrig den röda tråd som finns naturlig här. Jag säger inte att Cosmonada är det nödvändigaste skivköp du kan göra i livet, men det vore en miss om du åtminstone inte lyssnar igenom plattan ett par gånger.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!