Wednesday , May 22 2024

Boy = Girl – Boy = Girl

Review Overview

Betyg - 7

7

En till stora delar förträfflig uppvisning av countrymusikens många stilar.

User Rating: Be the first one !
boy=girl - boy=girl, omslag
Skivbolag: Boy Equals Girl / Hemifrån

Jen Maurer och Paul Kovac bildar duon Boy = Girl, deras första konstellation tillsammans. Jen sjunger och lirar ståbas, elbas och gitarr i gruppen, men hanterar även dragspel, piano och andra instrument. Paul sjunger också, samt lirar femsträngad banjo, akustiska- och elgitarrer. Tillsammans utforskar man countryns många sidor.

Bluegrass, western swing, folk, trad. country, honky tonk, old time, rock, blues, you name it och skivan Boy = Girl innehåller det. Hela sexton spår har man fyllt upp speltiden på den här plattan med, och givetvis blir det för mycket att älska. Å andra sidan; det vore konstigt om du inte kan plocka några diamanter ur en så välfylld juvelaffär som denna. Jen Maurers och Paul Kovacs stämsång går i alla fall inte att gnälla över. Jen är dessutom en mycket följsam och inlevelsefull solosångerska med bra och föränderlig röst, allt efter vad låtarna kräver. Paret sjunger således utmärkt, och musikaliskt låter det aldrig illa heller. Som helhet är detta en utmärkt uppvisning i mångsidighet, variationsrikedom och bredd. Nackdelen blir dock per automatik att man inte kan ta alla låtar till sig, att koncentrationsförmågan så småningom ebbar ut, och att en del riktigt bra spår inte riktigt får skina som de förtjänar, eftersom någon annan, ännu bättre låt eller stil, som man tycker bättre om, bländar för starkt. Å andra sidan räcker den här skivan väldigt länge, eftersom man kan lyssna om på den så många gånger, och hitta nya förträffligheter varje gång, så det är synd att klaga, men lite spretigt blir det.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!