Nuaia – Belong To The Moon

Review Overview

Betyg - 8

8

Nuaia följer upp debuten med nytt, vackert drömlandskap av toner

User Rating: Be the first one !
Nuaia - Belong To The Moon, omslag
Skivbolag: Boogie Post Recordings / Playground Music

Många år har gått sedan svenskdanska Nuaia debuterade med sitt utmärkta, självbetitlade album. Anledningen till det långa uppehållet kan bero på att trions medlemmar har så många andra uppdrag i diverse musikkonstellationer, och allt flackande över jordklotet som det medför. Desto roligare att Nuaia äntligen är tillbaka!

Belong To The Moon heter alltså uppföljaren till skivan som gavs ut 2009. Och när man väntar på något gott… Nuaias nya album innehåller nio spår och dessa känns som en naturlig fortsättning på förra skivan. Musiken är lika drömsk, lika trolsk, lika avstressande och inspirerande som då, men faktum är att låtarna har blivit ännu bättre. De är mer direkta nu, refrängerna sätter sig mer omgående i huvudet, men ändå har inte gruppen ändrat sitt sound eller sin uttrycksform nämnbart. Musiken är fortfarande lekfull, stämningsfull, omöjlig att placera i ett bestämt fack, då den är både fri och formbar. Nuaia har verkligen näsa för att skapa atmosfär och en röd tråd i det de gör, samtidigt som de har den musikaliska ekvilibrism som krävs för att måla dessa drömlika små världar av musik. Att Sofie Norling sjunger alldeles förträffligt tilltalande gör inte saken ett dugg sämre. Fans av gruppens debutalbum kommer välkomna Belong To The Moon med öppna armar, och ni som inte har hört gruppen tidigare, men som vet med er att ni tycker om stillsam, atmosfärisk och färggrann musik, har närmare fyrtio minuter renodlad njutning framför er. Jag kan bara gratulera!

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!