Elliott Murphy – Aquashow Deconstructed

Review Overview

Betyg - 9

9

Ny fräschör tar en alltför bortglömd klassiker in i nutiden.

User Rating: Be the first one !
Elliott Murphy - Aquashow Deconstructed, omslag
Skivbolag: Route 61 / Hemifrån

1973 albumdebuterade Elliott Murpy med albumet Aquashow, vilket föranledde dåtidens kritiker att likna honom med storheter som Lou Reed och Bob Dylan. Då var Elliott i samma ålder som sin son Gaspard Murphy är nu, och det är denne son som producerat och moderniserat soundet till nyinspelningen av Aquashow. Med tillägget Deconstructed.

Promotorn Anders L. Johansson och Kulturgärningar har bokat in tre soloshower med Elliott Murphy i Sverige i sommar: den 15:e och 16:e juli på Blidösund och den 18:e i Malmö. Det jobbas också på en bandturné med artisten till i höst. Vid dessa tillfällen är det mycket möjligt att Elliott kommer lira ”Last of the rock stars”, ”Hangin´ out”, ”How’s the family” och ”White middle class blues” från den här skivan. Dessa spår har nämligen förekommit i hans liverepertoar genom åren. Personligen hade jag älskat att även få höra ”Marilyn” och ”Hometown”, för att nämna några av de 10 höjdpunkter som Aquashow Deconstructed innehåller. Elliott Murphy sjunger utmärkt på det här albumet, musik och sound tilltalar mig storligen med sin renhet och melodiösa skönhet. Som gammalt Lou Reed-fan fattar man tveklöst hur jämförelserna med legendaren uppstått från början, trots att Elliott alltid har sin egen touch, sitt eget sätt att skriva låtar, och han blir aldrig något plagiat av någon annan. Givetvis kan man känna en viss tveksamhet till nyinspelningar av det här slaget, men när det gjorts med så här stor kärlek till originalsångerna, när resultatet låter så bra som det gör, och när plattan inte fått det erkännande den förtjänar, tycker åtminstone jag att denna uppdatering är en klar tillgång. Köp skivan och se Murphy när han kommer hit. Det är en order!

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!