Kent Norberg – Skyll på mig

Review Overview

Betyg - 6

6

Sator-rocker går över till svenskt språk och amerikanska genres

User Rating: Be the first one !
Kent Norberg - Skyll på mig, omslag
Skivbolag: Adore Music

När Kent Norberg, sångare och gitarrist från Sator, debuterar med ett soloalbum är det under americanaparaplyets breda brätten han befinner sig. Texterna är dock på svenska och låtarna är delvis egna, delvis covers och delvis skrivna tillsammans med andra artister.

När Sator gjorde plattor som Slammer och Stock Rocker Nuts var de ett av Sveriges absolut bästa och fräckaste rockband. I jämförelse med dessa klassiker känns inte Skyll På Mig så märkvärdig. Samtidigt är det inte rätt att göra den jämförelsen. Norberg har nämligen inte haft ambitionen att göra Sator-rock på sin solodebut. Så det är bara att ta plattan för vad den är istället: en trevlig popplatta med svenska texter där inslag av rock, country och folk mixas till en helhet. Plattan består av nio låtar som avlöser varandra och rullar på med en okonstlad lättsamhet som tilltalar. I mitt tycke är ”Tvillingbror”, ”Lika vacker som tiden är lång” och ”Tillbaks i tiden” de spår som sätter sig först och starkast på minnet, medan den renodlade honky tonk-dängan ”En bättre man” som avslutar plattan, skriven av Nick Lowe, också är dess mest överraskande låt. Personligen skulle jag inte ha något emot om Kent Norberg fortsatte på den linjen och gjorde en hel platta med enbart countrylåtar. Nu är inte Norberg någon George Jones precis, men väljer han låtar med omsorg, som de inledande på denna skiva, skulle det kunna bli riktigt bra. Här håller det inte hela vägen ut, men i stort sett är Skyll På Mig en värdig platta, trevlig att plocka fram och lira när humöret säger så.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!