Peter Blachley – Nevada Sky

Review Overview

Betyg - 8

8

Ett mycket lyckat album av en jordnära debutant.

User Rating: Be the first one !
Peter Blachley - Nevada Sky, omslag
Skivbolag: Peter Blachley / Hemifrån

Peter Blachley är en mångsidig man. Han har tjänstgjort i Vietnam som 19-åring, varit snickare, varit pionjär inom musikvideomarknaden, är galleriägare sedan några år tillbaka, och debuterar samtidigt som sångare och kompositör med mycket fina albumet Nevada Sky.

Med sin följsamma baritonstämma och tio låtar, varav han skrivit samtliga, förutom Willy DeVilles ”I call your name”, förmedlar Blachley en jordnära, äkta, varm och tilltalande känsla. Han bjuder på små berättelser och realistiska betraktelser som känns självupplevda och musiken är väl avvägd. Ingenting här överdrivs eller blåses upp. Det musikaliska landskapet består av country, folk, rock, pop och mixar av dessa genrer. Med fingertoppskänsla för helheten blir plattan varierad, men känns aldrig spretig, och det hela känns bara väldigt naturligt och nästan poetiskt, i all sin enkelhet. Jag tycker mycket bra om Nevada Sky och kan bara hoppas att Peter Blahley har ännu mer musik inom sig, så att det blir en fortsättning på hans nya karriär. Bland musikerna har han Chris Masterson (Steve Earle) och David Mansfield (Johnny Cash, Bob Dylan) på gitarr, basisterna Byron Isaacs (Ollabelle), Jeff Hill (Rufus Wainwright) och Luis Guzman (Lila Downs), keyboardisten Jeff Kazaa (Southside Johnny) och trummisen Tony Leone (Ollabelle). Även sångerskan Fiona McBain (Ollabelle) och Willie Nile medverkar. Några specifika låtar är meningslösa att räkna upp. Samtliga håller nämligen mycket hög och tilltalande standard. Detta är bra, mycket bra!

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!