Thursday , February 2 2023

RxGF – Any Other Way

Review Overview

Betyg - 9

9

Ett band och en platta som förtjänar all upmärksamhet!

User Rating: Be the first one !
RxGF - Any Other Way, omslag
Skivbolag: Orange Allies / Hemifrån

Tidigare hette de Radioactive X Girlfriend, men nu mer gäller förkortningen RxGF när den elektroniska trion gungar loss. Nya albumet, Any Other Way, är en spännande, mångsidig och intressant skapelse som uppstått ur en framarbetad mix av darkwave, industri, electro, triphop och suggestiv dansmusik.

John Morgan Reilly, Jonathan Plum och Angeline Schaaf som sjunger stora delar av materialet, utgör tillsammans bandet, och de låter moderna, filmiska och futuristiska på ett vis jag finner ytterst tilltalande. Det lär jag inte vara ensam om. Kan RxGF bli så stora som de förtjänar skulle de bli ett namn på var musikälskares läppar. Åtminstone hos de musikälskare som generellt gillar syntdominerad musik, för detta är ett härligt inferno av elektronik, samplingar, sång, tribalrytmer, sväng och en skugglik atmosfär. Tankarna går till svärtade sci-fi filmer från 80-talet, Sigue Sigue Sputnik, Neon Judgement, amerikansk politik och gud vet allt. Egensinnigt är det i alla fall, och frågan jag ställer mig är om RxGF:s – de kommer från Seattle – tidigare två fullängdare, utgivna 2011 och 2012 under det fulla bandnamnet, är lika bra som Any Other Way? I så fall måste jag bara lägga rabarber på dem, för detta är grymt bra. Visserligen tappar plattan en aning mot slutet då speltiden är väl lång, men detta är en randanmärkning. Any Other Way och RxGF bör absolut upplevas, och här hemma går den på högvarv för närvarande. Det lär den fortsätta med framöver också.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!