Death Team

Death Team: Dolphin Style

Death TeamPå “Dolphin Awareness Day”, det vill säga idag, släpper svenska elektropopduon Death Team singeln “Dolphin Style”.

Duon Mayka Edd och Johen Rafael Tilli i svenska Death Team vill lyfta fram delfinernas situation genom att ge ut “Dolphin Style”. Så här säger de själva:

– För oss är “Dolphin Style” en frigörelselåt, en låt om att bryta sig fri från sina kedjor, oavsett om det är ett dåligt förhållande, en osund livsstil eller ett sjukt samhälle. Vi använder oss av delfinen som en liknelse för hur fria vi önskar att vi var: “you can’t own me, I’m like a dolphin”. Alla delfiner är dock inte fria. Delfiner kidnappas ifrån sina familjer och blir inlåsta på djurparker. De blir jagade och dödade. Till och med Kolmården har tre viltfångade delfiner. Detta vill vi uppmärksamma i samband med lanseringen av låten “Dolphin Style”.

Lyssna på “Dolphin Style” här nedan.

Om Hans-Olof Svensson

"A truly charming journalist" – Ray Cokes (MTV)