Rädda Laibachs USA-turné!

Just nu har just du chansen att göra en stor insats för världspolitiken. Våra kära slovenska vänner Laibach är på väg över Atlanten för sin första USA-turné sedan 2008. På grund av höga omkostnader så riskerar man att turnén blir en rejäl förlustaffär, kanske med så mycket som 60 000 dollar. I ett försök att dämpa de ekonomiska effekterna har de därför startat en crowdfunding-kampanj. 

Varför ska då du, lyckligt lottade svensk, boende i ett land där Laibach mellanlandar på sina Europafärder allt som oftast, bry dig om det hela? Först och främst så kanske du är ett fan och ogärna ser att bandet ska behöva lida ekonomiska förluster, men för din egen räkning så är det faktiskt också så att du kan passa på att göra en del riktiga fynd. I kampanjen på Indiegogo kan du hitta allt från ringsignaler för din mobil (5 dollar) till hedersmedlemskap i gruppen (10 000 dollar).

Följ länken och shoppa loss! För ärligt talat, var behövs Laibach mer än i USA?

Om Petter Duvander

Skribent. Kulturkonsument som bytte Elvis mot Kraftwerk någonstans runt höstterminen 1983. På den vägen är det.

Kolla även

Laibach – om Nietzsche, världspolitik och Sverige

Vad är egentligen Laibach? Ett seriöst, politiskt konstkollektiv som förmedlar begåvade antifascistiska budskap med provokativ …