Rob Lytle – A Hypocrite Of Heart And Hop

Review Overview

Betyg - 8

8

Rob Lytle har ingen röst som Dylan, Young och Cat Stevens, men låtarna är utmärkta.

User Rating: Be the first one !
Rob Lytle - A Hypocrite Of Heart And Hope, omslag
Skivbolag: Heart & Hope Music / Hemifrån

Titeln A Hypocrite Of Heart And Hope på Rob Lytles nya album tilltalar mig rejält och skapade det intresse för plattan som skivomslaget trista bild saknar. När jag sedan satte mig in i Lytles skiva och låtar är jag glad att titeln fångade mig.

Den forne engelskaläraren från Youngstown, Ohio, med en bakgrund i The Other Side, där han sjöng lead och skrev låtar, vars mörkt ironiska humor populariserades vidare hos David Letterman, tog slut -86. Det året splittrades bandet och Lytle flyttade till Boston i början av 90-talet och blev en del av stadens då framgångsrika folkrockscen. Samtidigt var ståuppkomedin stor och Lytle skämtade, läste poesi och berättade sina historier, samtidigt som han lirade på alla stora festivaler och folkklubbar i området. Han gav ut ett flertal soloplattor under 90-talet, men det blev jobbigt att slagga i bilen och när kärleken dök upp bildade han familj och ägnade sig åt den i 14 år istället. Under 2009 återupptog han musikkarriären på allvar och därmed är vi framme vid årets platta. A Hypocrite Of Heart And Hope innehåller folkpop av finaste sort, några countrylåtar och lite rockmusik. Skivans tio spår är absolut i klass med mycket av det Bob, Neil och Cat har gjort genom åren. Dessvärre har inte Lytle dessa herrars originella sångröst, så visst, han låter mer vanlig och lär inte bli lika känd, men melodierna är ofta klockrena och texterna välskrivna. Lyssna på ”Drunk girl”, ”Come south” och ”Mother, can you hear me?” så är vi nog överens sen.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!