Andrew Maxwell Morris – Well Tread Roads

Review Overview

Betyg - 5

5

Mjuka sånger om depressioner, önskan att ha familj och att skapa sin egen framtid.

User Rating: Be the first one !
Andrew Maxwell Morris - Well Treas Roads, omslag
Skivbolag: Andrew Maxwell Morris/ Hemifrån

Andrew Maxwell Morris, advokat och musiker till yrket, har skrivit och arrat sitt debutalbum i sovrummet, lirat in och mixat det i Texas, men han bor i England. Morris är en riktig globetrotter. Förutom detta har han nämligen rest och bott i Malaysia, Singapore, Fiji, Australien, Oman och Saudiarabien. Debutalbumet handlar dock mer om inre än yttre resor.

Trots att Well Tread Roads är Andrew Maxwell Morris första album, efter ett par ep, så har han arbetat mycket med musik. Han har komponerat för reklamfilm, film och tv, men när han nu gör sin egen grej fullt ut är det musik influerad av James Taylor, Jackson Browne och lite Eagles som dominerar. Det är alltså väldigt mjuk, ofta akustisk västkustpop, med lättare inslag av folk, och att lyssna till plattan känns som att lägga handen mot en mjuk, varm handduk. Det är behagligt för stunden, men kanske inte en så minnesvärd upplevelse i längden, och efter en stund har ju varma handdukar förmågan att svalna. Ungefär så är min känsla för Andrew Maxwell Morris låtar också. De sätter sig inte på djupet hos mig, melodierna är inte tillräckligt starka, och den ödslighet som skivkonvolutet exponerar är rätt passande, även för min upplevelse av musiken. Däremot är atmosfären, helheten, som sångerna utgör, rätt skön att ta sig an emellanåt. Men detta är inget album jag skulle jaga vettet ur mig för att hitta. Observera att skivan kom ut redan 2014 i många länder, men här i Sverige har den fått distribution nu som först.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!