Saturday , January 28 2023

All Day Sucker – Denim Days

Review Overview

Betyg - 5

5

Sammanfattning: Fansen är kända, All Day Sucker är för spretiga för att bli det.

User Rating: Be the first one !
All Day Sucker - Denim Days, omslag
Skivbolag: Trademark Entertainment / Hemifrån

När Hollywood-bandet All Day Sucker inleder Denim Days med låtar som titelspåret och ”Quality problems” låter det fantasifull och kul new wave om dem. Men snart ändrar plattan riktning och sedan tar den flera olika vägar, vilket skapar en osammanhängande uppvisning i stilar.

Ibland kommer jag att tänka på 10cc, ibland är det mjuk och melodiös powerpop som bjuds, andra gånger är det alldeles för slickat för min smak, emellanåt petar man i soulbagen, och mot skivans slut närmar man sig dansant latinpop. Det hela hålls visserligen samman av Morty Coyles sångröst, men jag blir inte riktigt klok på varför All Day Sucker försöker låta som melodiradions hela utbud på en och samma platta. Visserligen kan nog de flesta med smak från ovanstående stilar hitta ett och annat örhänge här, men å andra sidan är det nog inte många som tar hela repertoaren till sig. Musikanterna är tveklöst duktiga instrumentalister och sångare. Coyle (som skriver låtar förutom att sjunga) och Jordan Summers (keyboards, låtskrivare) är inga oävna kompositörer heller, men helheten blir lidande av viljan att böka ihop så mycket på en och samma gång. Med tanke på alla kända band och artister man har lirat ihop med och som blivit gruppens fans, och alla Los Angeles-ställen de uppträtt på, kan det framstå konstigt att All Day Sucker ännu är okända i den stora världen utanför Hollywood. Svaret är nog så enkelt att man behöver bestämma sig för en mer tydlig inriktning framöver.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!