Tolchock – Elements Of Rage

Review Overview

Betyg - 8

8

Sundsvalls stoltheter tolchockar trumhinnor med dansant ilska.

User Rating: Be the first one !
Tolchock - Elements Of Rage, omslag
Skivbolag: COP International

Ett djur kastar sig över och hugger ett annat djur i nacken på omslaget till Tolchocks nya album. En passande bild till titeln Elements Of Rage, men själv känner jag mer för att dansa loss än att slåss, när jag lyssnar till norrlänningarnas nya, energiska höjdarplatta.

Sångaren Jens Persson har fått kvinnligt sällskap vid miken av Jenny Runa och dessa två röster skapar tillsammans en skön intensitet som passar Tolchocks musik utmärkt. Elements Of Rage innehåller 8 nya låtar, samt 4 remixer av 3 av dessa. Se dem som en bonus! Skivans 8 originalspår är nämligen en fullgod jukebox för att förvandla din lägenhet till ett diskotek och din sängkammare till ett flammande dansgolv eller erotiskt sexnäste. Låtarna på Tolchocks tredje album svänger djävulskt bra, och det tar fart redan med inledande ”Time to breath” (som remixats dubbla gånger) för att sedan fortsätta på spår efter spår som om bandet vore ett expresståg och varenda komposition en station med egen prägel. Det här är hård syntmusik, efterlängtad EBM, dansant skit som funkar utmärkt att bara lyssna till också, men nog är det svårt att sitta stilla när saker som intensiva ”Down in the hole” med sina samplade röster, och elaka ”Day of rage”, ljuder på full volym. Bandet skriver att detta kan bli deras sista platta. Man kan bara hoppas att det är ett tomt hot. Som jag ser det borde detta vara början på en lysande framtid istället!

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!