Monday , January 30 2023

Hank Woji – The Working Life

Review Overview

Betyg - 7

7

På plussidan här hamnar en massa bra låtar medan det något enformiga arbetstemat hamnar på minussidan.

User Rating: Be the first one !
Hank Woji - The Working Life, omslag
Skivbolag: KZ Records / Hemifrån

Singersongwritern Hank Woji har öppnat för – eller lirat med – så skilda sorters artister som Hot Tuna, The Radiators, Jon Bon Jovi, Johnny Winter, John Hammond Jr., Amy Speace, Gary P. Nunn, Butch Hancock, Kinky Friedman, Bruce Springsteen och Pete Seeger. Ingen taskig CV, va?

The Working Life är Wojis femte album och här kan man ana såväl Bob Dylans som Springsteens, Guy Clarkes och Townes Van Zandts andar som svävar över anordningen. Inom Wojis musikaliska värld ryms alltså både folk, country, rock och blues. Han berättar historier, har producerat nya plattan, blåser i munspel samt lirar akustiska gitarrer och banjo. Merparten av låtarna har han skrivit, antingen själv eller tillsammans med andra, men några covers som Springsteens ”Factory”, Jack Hardys ”I ought to know”, Victor Jaras ”Plegaria a un labrador” och Tracy Chapmans ”Talkin´ bout a revolution” har också fått plats bland skivans tretton låtar. Som ni förstår av titeln handlar plattan om arbete, arbetarnas rättigheter och inte minst facket och dess betydelse för amerikansk arbetarklass. Woji själv är stolt medlem av AFM Local 1000, och det är inget han döljer direkt. På plussidan här hamnar en massa bra, sköna låtar så som ”The pigs at the trough” och ”Livin´ on the edge” medan det något enformiga arbetstemat hamnar på minussidan. Samtidigt är det väl bra att någon, även i det ytliga 2010-talets musikindustri, försöker berätta något med hjärta, hjärna och själ.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!