The Amazing – Picture You

Review Overview

Betyg - 7

7

En bra skiva som kunde varit ännu bättre om de kapade bort några spår och varierade sig mer.

User Rating: Be the first one !
The Amazing - Picture You, omslag
Skivbolag: Partisan Records / PIAS

Debaser Medis, fredagen den 13:e februari 2015, kl. 23.15. The Amazing bestiger scenen och det är release för bandets nya album, Picture You. Gitarristen Reine Fiske (Dungen) berättar att skivan legat klar i 1 ½ år innan den nu äntligen släpps till allmänheten.

Picture You innehåller tio låtar och titelspåret tillhör höjdpunkterna. Bandet gör fortfarande – och huvudsakligen – väldigt stillsam musik. Den är vacker, sömnig, intensiv, hascheuforisk emellanåt, progressiv ibland, och Christoffer Gunrup är bandets shoegazingcrooner med sin vemodigt, sorgsna röst. En som imponerade stort live var dock bandets skicklige trummis Moussa Fadera. På skivan hörs han inte fullt lika tydligt, men lyssna gärna lite extra på honom vid tillfälle. Övriga medlemmar i The Amazing är Fredrik Swahn på gitarr och keyboards, samt Alexis Benson på bas. Som helhet är Picture You alldeles för lång. Skivan passerar över en timme i speltid och så länge lyckas inte The Amazing hålla mig trollbunden. Det gjorde de inte med Debaser-publiken heller, som märkbart tunnades ut under gigets gång. Så ”amazing” är de helt enkelt inte än. . Då hade Picture You kunnat bli en kanonplatta. Men jäkligt bra är den fortfarande, även om jag hellre delar upp lyssnandet i sessioner än att plöja den från början till slut och somna på kuppen.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!