Gang Of Four – What Happens Next 

Review Overview

Betyg - 7

7

Det är den experimentella känslan, ljuden, atmosfären och de musikaliska mönstren som underhåller.

User Rating: Be the first one !
Gang Of Four - What Happens Next, omslag
Skivbolag: Membran / Hemifrån

Postpunkfunkiga Gang Of Four gjorde som mest väsen av sig mellan 1977 och 1983. Sedan försvann kvartetten, återbildades ett par gånger mellan sent 80-tal och 1997 med hälften gamla och hälften nya medlemmar, försvann igen, uppstod plötsligt i originalsättning mellan 2004 och 2006, bytte åter folk och hade vissa framgångar med albumet Content som kom 2011.

Dagens Gang Of Four består av gitarristen, låtskrivaren och ende originalmedlemmen Andy Gill, samt John Sterry på sång, Thomas McNiece på bas och Jonny Finnegan på trummor. What Happens Next är alltså Gang Of Fours första platta utan sångaren Jon King och den är dessutom uppföljare till Content. Vad vi har här är en rätt spännande skiva med många olika ljud som överraskar och ger nyanser. Gäster är Alison Mosshart (The Kills, The Dead Weather) på sång, tyske musikern och skådisen Herbert Grönemeyer som sjunger på hemspråket, basisten och sångerskan Gail Ann Dorsey och The Big Pinks Robbie Furze, samt japanske gitarristen Hotel. Jag betvivlar att What Happens Next kommer skicka upp gruppen till några högre kommersiella höjder på ålderns höst, och hur fansen mottar en platta med ny sångare kan man bara gissa. Själv försöker jag bortse från det förgångna och uppskatta albumet så som det låter, och då melodierna sällan biter sig fast, blir det mest rytmerna, den experimentella känslan, ljuden, atmosfären och de musikaliska mönstren som underhåller. Ungefär så har jag även tidigare uppfattat – och uppskattat – gruppen från Leeds.

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!