Wednesday , November 29 2023

Blind Willies – Every Day Is Judgment Day

Review Overview

Betyg - 7

7

Spännande album där man omöjligt kan lista ut hur nästa låt kommer låta

User Rating: Be the first one !
Blind Willies - Every Day Is Judgment Day, omslag
Skivbolag: Blind Willies Net / Hemifrån

Blind Willies från San Fransisco är i och med Every Day Is Judgement Day framme vid sitt fjärde album. Skivans tema har gruppen kategoriserat som ”frihet, och vad motsatsen till frihet än kan vara, inom oss själva och i relation till andra”.

Även musikaliskt är detta en varierad tripp för oss med fria sinnen, så även på det viset är frihetstermen högst relevant. Här blandas rock, americana, skruvade Tom Waits-aktiga saker, blues, folk och mycket annat till en märklig, ibland lätt obehaglig resa, som om ondskefulla andar är indragna i den musikaliska processen på sina ställen. Dessa spår hör dock till undantagen. Every Day Is Judgement Day är producerad och inspelad av bandet och Justin Phelps (Dresden Dolls, Cake), samt mastrad av John Baldwin (Neil Young, White Stripes) och man har fyllt Cd:n med hela 15 låtar, vilket är några för många, om ni frågar mig. Helheten hade mått bättre av att tajtas till lite grand. I sin helhet är detta ändå ett spännande album där man omöjligt kan lista ut hur nästa låt kommer låta, då genresurfingen är tämligen vild. Sångaren, gitarristen och munspelaren Alexei Wajchmans stämma fungerar dock som någon sorts lim som håller ihop det hela. Övriga i Blind Willies är Misha Khalikulov (cello), Alex Nash (trummor), Adam Nash (gitarr), Daniel Riera (bas, flöjt) och Max Miller-Loran (keyboards, trumpet).

 

 

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!