Wednesday , February 21 2024

Hat Check Girl – At 2 In The Morning

Review Overview

Betyg - 8

8

Att inte Hat Check Girl är mer kända än vad de är idag är över huvud taget beklagligt.

User Rating: Be the first one !
Hat Check Girl - At 2 In The Morning
Skivbolag: Gallway Bay Music / Hemifrån

När jag lyssnar på nya Hat Check Girl-plattan är klockan snarare 2 på dagen än 2 på morgonen, men det är en stillsam söndag och varenda ton, vartenda ord och varenda stämningsfull, intim känsla träffar mig så som de var menade att göra.

At 2 In The Morning är dock en nattplatta, så som titeln säger. Musiken är så lugn, så avskalad, texterna så berättande att låtarna kunde vara sagor, och så full av tankar och känslor att det krävs både ensamhet, tystnad och full koncentration för att suga det bästa ur den. Ändå består musiken bara av två instrument och två röster på samma gång. Hat Check Girl å sin sida består av Peter Gallway (sång, elektriska och akustiska gitarrer) och Annie Gallup (sång, gitarr, dobro, lap steel och sexsträngad banjo) och temat för skivan är denna gång förbindelser. Ett ämne som utforskas i 11 nyskrivna låtar. At 2 In The Morning är duons femte album och jag har hört tre av dessa (inkl: Road To Red Point, 2012, och Goodbye Butterfield 2014), vilka alla tre jag varmt kan rekommendera. Att inte Hat Check Girl är mer kända än vad de är idag är över huvud taget beklagligt, med tanke på hur många som säkert skulle ta detta till sina hjärtan. Lyssna på spår som ”Coal black pony”, ”Tornados sound like trains” och ”Leaving” och döm själv. Förmodligen är detta något för dig också. Åtminstone om du gillar de lugnaste sidorna hos Leonard Cohen, Lucinda Williams, Neil Young, Johnny Cash och Nick Drake.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!