Matt Woosey – Wildest Dreams

Review Overview

Betyg - 6

6

Musik som flyter fram och ofta är skönt repetitiv, mjuk och följsam.

User Rating: Be the first one !
Matt Woosey - Wildest Dreams
Skivbolag: Rober Music / Hemifrån

Matt Woosey har hyllats av såväl Paul Jones som Tom Robinson och Wildest Dreams är sångaren och gitarristens sjunde fullängdare. Woosey beskrivs främst som en bluesgitarrist, men det är inte de sedvanliga gamla tolvorna som exponeras här. Istället är musiken snarare en mix av blues och bluesinfluerad pop, rock, folk och med psykedeliska inslag ibland.

Det får Matt Woosey att skilja sig från övriga inom genren, samt att hans musik lär tilltala en publik, även utan ordinärt bluesintresse också. Wooseys musik flyter nästan fram, den är ofta skönt repetitiv, mjuk och följsam, och den påminner mig om vågor som kommer och går, slår mot sandstranden och sedan gör om rörelsemönstret igen. Den engelske gitarristen har själv skrivit allt material på plattan och det är akustisk gitarr – inte elektrisk – han lirar, vilket också skiljer honom från de flesta andra inom musikstilen. Wooseys texter är inte heller uppbyggda som bluestexter brukar vara med upprepade strofer och rim, så för den som vill höra blues och bluesrock ta ett steg vidare bör absolut låna ett öra till den här killen. Men även du som gillar organisk popmusik kan nog uppskatta skivans innehåll. Det hela är väl framfört, modernt och i kompet finns såväl hammondorgel som elbas och trummor, spelade av duktiga musikanter. Själv föredrar jag vanligtvis min blues hård, rå och elektrisk, i stil med Johnny Winter och Michael Katon, men även jag måste tillstå att Wildest Dreams är en tilltalande skiva.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!