Friday , January 27 2023

Guster – Evermotion

Review Overview

Betyg - 6

6

Det låter bra men man har hört det så många gånger tidigare.

User Rating: Be the first one !
Guster - Evermotion
Skivbolag: Ocho Mule / Playground

Jag har en konflikt inom mig när det gäller amerikansk indiemusik. Ofta låter det ganska bra med en genuin och “rätt” ljudbild. Låtmaterialet brukar vara helt ok och man känner sig dessutom “hipp” när man lyssnar. Samtidigt låter banden ofta ganska förväntade och musiken kan vara utslätad på gränsen till småtråkig.

Bostonbandet Guster är en kvartett som hållit på sedan 1991 och nu släpper sin sjunde platta. Det låter bra och gillar det jag hör, men har man inte hört denna typ av band tusen gånger förut? Jag har helt enkelt svårt att tända till. Jag vet inte om det säger mest om mig eller om amerikansk indiepop.

Om Tobias Pettersson