Saturday , January 28 2023

Craig Cassler – Back To You

Review Overview

Betyg - 5

5

Höjdpunkterna är något för få för att man ska bli förälskad i denna platta.

User Rating: Be the first one !
Craig Cassler - Back To You, omslag
Skivbolag: Craig Cassler / Hemifrån

Craig Cassler härstammar från San Diego, Kalifornien, men håller nu mer till i Boston, Massachusetts där han livnär sig som oberoende singer/songwriter. Back To You är hans fjärde fullängdare och ska man placera musiken i fack ligger folkpop och mjuk pop med lätta inslag av country bra till.

Det påstås att Cassler brukar jämföras med Tom Petty och Bob Dylan bland andra, och jag kan förstå tanken, även om jag finner Casslers låtar och framförande mycket mer lättsmält och inte alls med samma starka karaktär och identitet som nämnda superstjärnor. Ibland kan jämförelser av det slaget vara mer till börda än fördel för en artist, då någon som köper den här plattan och förväntar sig Dylan, med största säkerhet blir besviken. Men lite som riktmärke, rent musikaliskt, kan herr Zimmerman vara adekvat, då även Cassler har en faiblesse för akustiska gitarrer och munspel. Nio låtar har killen fått ihop den här gången, och det är trivsamma men inte särskilt överväldigande saker som bjuds. Bäst blir det när han ökar tempot något, som i ”Cell block blues”, eller när en låt som ”New Orleans” når sin kulmen, men tyvärr sker det inte så ofta. De lugnare sakerna är å andra sidan inte värdelösa heller, men Back To You är ingen platta jag skulle springa benen av mig för att få tag på. Höjdpunkterna är något för få och jag saknar det lilla extra som gör mig förälskad i en platta. Dock är denna helt okay och vem vet, kanske växer den med tiden?

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!