Brant Croucher – Blanco County Lights

Review Overview

Betyg - 7

7

Blanco County Lights är en sådan där platta som främst bör avlyssnas vid lägerelden i skogen.

User Rating: Be the first one !
Brant Croucher - Blanco County Lights, omslag
Skivbolag: White Cat / Hemifrån

Brant Croucher är en ung man från Texas som berättar sina historier till en mjuk, följsam och riktigt trivsam mix av country, folk och pop. I låtar som ”Still the one”, ”84 Boxes” och cajungungande ”Joie de vivre” rockar han till det och skapar dansant sväng, men soundet och framförandet är fortfarande lika mjukt och avslappnat som i de lugnare spåren.

Det finns en självklarhet och ett närmast naturligt inslag i musiken som amerikanska killar som Brant Croucher gör. Kanske beror det på att de växer upp med sin musik från barnsben och innan dess ammats med den, eller så lirar de live så mycket och ofta att grejerna sätter sig i ryggmärgen innan de hinner bli vuxna. I vilket fall som helst blir resultatet högkvalitativt och antingen gillar man låtarna och tar det hela till sig, eller så söker man sig någon annanstans, men att gnälla på musikaliteten leder ingen vart. Blanco County Lights är en sådan där platta som främst bör avlyssnas vid lägerelden i skogen, hemma bland värmeljusen medan det stormar utanför fönstret, eller i solstolen på badstranden när sommarsolen skiner som starkast och allting bara är soft och skönt. Det här är en allvarsam skiva emellanåt, en vemodig skiva ibland, en glad och livsbejakande dito likaså. Lite som livet självt. Samtidigt är inte Brant Croucher någon ny Johnny Cash eller Elton John, men han levererar, har en behaglig röst, bra sånger och… varför ställa kraven högre än så? Det här funkar ju!

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!