Thursday , April 18 2024

Latvian Radio – For Love & Spite

Review Overview

Betyg - 6

6

Trivsam underhållning om man är på solskenshumör och vill ha en melodisk stämningshöjare.

User Rating: Be the first one !
Latvian Radio - For Love & Spite, omslag
Skivbolag: Belpid Records

Latvian Radio är från New York, men bandets sångare och gitarrist Patric Westöö är svensk, om än bosatt i det stora äpplet sedan länge. Tillsammans med sina amerikanska medmusikanter skapas det power pop av tämligen klassiskt snitt, och till For Love & Spite har Westöö skrivit alla tio låtarna.

Det hela är mer än okej, men jag saknar det lilla extra som skulle kunna få Latvian Radio och deras material att utmärka sig i mängden. Här görs egentligen inga fel, mer än att man håller sig väldigt tryggt inom power popens konventionella ramar, så ingen med erfarenhet av genren kommer förvånas eller överraskas. Det är lite synd, men å andra sidan kan inte all världens popband utmärkta sig heller. Dock är detta trivsam underhållning om man är på solskenshumör och vill ha en melodisk stämningshöjare på strandpartyt eller nostalgifesten. Bandet har bra energi och driv. Det tidiga 60-talets lättsamhet med Beatles-frisyrer, bikiniklädda danstjejer i takburar, surfbrädor och blommiga folkabussar är ständigt närvarande. Gitarrer och keyboards dominerar ljudbilden, Patric sjunger tonsäkert, körsången sitter perfekt och ibland tutas det lite i en trumpet. Låtarna fungerar utmärkt medan man lyssnar till plattan, men risken är att de försvinner ur medvetandet efteråt. Det här är en bit ifrån Beatles och Beach Boys låtskrivarkvaliteter helt enkelt, men vem kommer å andra sidan upp till den nivån idag?

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.