Fuzzbee – Dreams And Other Living Things

Review Overview

Betyg - 5

5

En splittrad debutskiva från en musiker med ett sanslöst CV att visa upp.

User Rating: Be the first one !
Fuzzbee - Dreams And Other Living Things, omslag
Skivbolag: Fuzzbee Music / Hemifrån 

Om ni inte har hört talas om Fuzzbee Morse så är det förlåtet, men denne amerikanske multimusiker, sångare, producent, kompositör, även till filmmusik, och arrangör har ett . Bland namnen han har jobbat och varit involverad med sedan barnsben kan nämnas Lou Reed, Jaco Pastorius, Richie Havens, Bono, Peter Gabriel, Aaron Neville, Ric Ocasek, Derek Trucks, Frank Zappa, Dave Grohl, Third World, Daniel Lanois… Jag kan fortsätta att namndroppa legendariska artister hela recensionen ut, men jag misstänker att detta räcker för att ni ska få ett hum om bredden. Trots sin långa musikaliska bana har Fuzzbee inte gett ut någon egen platta förrän nu. Han samlade ihop ett gäng grymma musiker, lirade in tio låtar, varav två (”Voodoo child (Slight return)” och ”Angel”) är Jimi Hendrix-covers. Övriga spår har Fuzzbee skrivit själv och det är en blandad kompott som gäller, från lätt psykedelisk pop i ”Long as the wind blows” till soul i ”Oooh baby” och relativt långa instrumentala jamliknande saker kallade ”Zonga!” och ”Onward”. Upplägget lär dela upp lyssnarna i minst två fraktioner: de som gillar de konventionella låtarna med sång och de som föredrar de musikaliska improvisationerna. Hur man än vänder och vrider på steken lär knappast någon uppskatta allt på Dreams And Other Living Things. Själv är jag lätt förvånad över att en artist som varit i branschen så länge åstadkommer en så pass splittrad debutplatta.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!