Wednesday , May 22 2024

King Of The Tramps – Joyful Noise

Review Overview

Betyg - 6

6

Skivan hade varit mer framgångsrik om den getts ut någon gång mellan 1969 och 1975.

User Rating: Be the first one !
King Of The Tramps - Joyful Noise, omslag
Skivbolag: Old School Records / Hemifrån

Det amerikanska rotrockgänget King Of The Tramps har i och med Joyful Noise uppnått sin tredje fullängdsutgåva. Innan denna Cd-debuterade bandet med Good People (2011) och följde upp den med Wicked Mountain (2013), vilket kan vara bra att veta för den som vill ha allt med gruppen.

Gillar du det tidiga 70-talets Rolling Stones eller J. Geils Band så har du goda chanser att uppskatta även King Of The Tramps. Det här gänget lirar samma typ av rock med ena dojan djupt i bluesen och den andra nedkörd med klackarna i marken där gospel, soul och country frodas. Men framförallt är detta rockmusik, och av ett slag som svänger rätt bra. Lyssna till exempel på ”War” eller trivsamma ”Rock island line” och jag vågar lova att det kommer spritta i påkarna. Men här finns en och annan fin ballad också, som ”Deadman” och ”Cowboy boots”. Tyvärr blir det lite för många lugna låtar på albumet allt som allt, och när skivan nu innehåller endast nio spår, vore det bättre om man satsat på fler stänkare istället. Annars är det inget fel på låtarna som sådana. Gruppmedlemmarna har själva skrivit samtliga och där finns garanterat talang. Den här plattan hade säkert varit mer framgångsrik om den getts ut någon gång mellan 1969 och 1975 istället för nu, då den hamnar i retrofacket, men det kan vara ett mycket innehållsrikt och intressant fack, så undvik inte det för allt i världen. När du ändå har fingrarna i kakburken så ryck till dig ett ex av Joyful Noise. Det är du värd.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!