Wednesday , May 22 2024

Fraser Anderson – Little Glass Box

Review Overview

Betyg - 4

4

För dig som gillar lugn, folkpopig musik med många och tydliga inslag av jazz och soft soul.

User Rating: Be the first one !
Fraser Anderson - Little Glass Box, omslag
Skivbolag: Membran / Hemifrån

Gitarristen, sångaren och låtskrivaren Fraser Anderson kommer från Skottland och Little Glass Box är hans tredje fullängdare. Han har blivit jämförd med legendariska artister inom samma genre, så som Nick Drake, Joni Mitchell och John Martyn. Några av hans musikanter på den här plattan har dessutom lirat med nämnda Drake och Martyn, samt Sade, Jeff Beck och andra välkända namn. Så visst, här är ännu ett alster, skapat av duktiga musikanter, ett väl utfört studiojobb och en platta som säkert tilltalar en viss publik. Jag tillhör dock inte den. Och det säger jag trots att jag håller nämnde Drakes plattor tämligen högt. Hans magi och närvaro kan jag dock inte finna här, även om jag emellanåt kan förstå liknelsen. Men Little Glass Box är för seg och intetsägande för min smak, låtarna är för svaga och det intrycket räddas inte av enstaka upptempolåtar som titelspåret. Texterna talar inte heller till mig och musiken lämnar mig oftast oberörd. Ett fåtal undantag finns, men inget av dessa gör så pass starkt intryck att skivan känns nödvändig att äga. Hade Fraser Anderson gett ut ”Only a boy”, ”Never know”, ”New York” och kanske ”Photograph” så hade det dock blivit en hygglig ep. Men med handen på hjärtat så hade nog inte ens den känts hundraprocentigt angelägen för min del. Gillar du lugn, folkpopig musik med många och tydliga inslag av jazz och soft soul finns dock chans att du kommer uppskatta Little Glass Box i högre grad än vad jag gör.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!