Thursday , December 7 2023

Miriam Jones – Between Green & Gone

Review Overview

Betyg - 6

6

Sångerna saknar ibland de där riktigt minnesvärda melodierna.

User Rating: Be the first one !

Miriam Jones är uppvuxen i British Columbia, Kanada, men är numer hemmahörande i Oxford, England, då hon gift sig med en engelsman. Vägen dit har dock varit lång och bland annat innehållit åratal i Nya Guinea och Nashville, USA. Between Green & Gone innehåller dock ingen countrymusik. Det här är tio små musiksatta historier från Jones egen penna, och hennes basist Simon Edwards (Fairground Attraction, Billy Bragg, David Gray) har proddat och mixat plattan, samt lagt till en del keyboards, mandolin och percussion på sina håll. Fans av americana och folkpop bör absolut ta sig en närmare titt på det här albumet, för det är inte fy skam, även om det inte heller fäller mig som en zebra, attackerad av ett lejon på savannen. Miriam Jones sjunger dock klart och bra, med en stark stämma som inte ber om ursäkt för sig. Hon lirar elektriska och akustiska gitarrer mycket väl, men sångerna saknar ibland de där riktigt minnesvärda melodierna man önskar sig och som musik av det här slaget behöver för att verkligen slå rot i medvetandet. Dock låter det som att Jones menar vad hon sjunger, och man har inte slarvat sig igenom det musikaliska heller. Tack vare mycket känsla och intensitet, musikalisk kvalitet och en avspänd hållning, ser Jones och musikanterna till att undfly det trista och grå, och landar plattan som den förtjänar. Det här är inte Miriam Jones första skiva, albumdebuterade gjorde hon 2008 om jag har fått rätt uppgifter, så den som vill ha mer Miriam Jones efter detta kan gladeligen leta sig tillbaka till tidigare utgåvor.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!