Elin Bell – Elin Bell

Review Overview

Betyg - 7

7

Detta album är ingen skiva som ska vara i två månader och sedan försvinna. Elin Bell vinner i längden.

User Rating: Be the first one !
Elin Bell - Elin Bell, omslag
Skivbolag. Sony Music

I den rad av elektroniska kvinnliga artister som sköljer över världen kommer här nästa. Elin Bell är tjejen som med sin elektro-organiska pop fullkomligt gräver sig in i hörselgången. Hennes ljusa stämma varieras perfekt ovanpå en näst intill felfri produktion.

Albumet är producerat av Andreas Dahlbäck (Anna Ternheim) och Markus Jägerstedt (Robyn), som vet hur soundet ska låta 2015 men även hur man behåller en känsla som ska bestå.

Textmässigt handlar skivan i stort om självupplevd förlust och saknad av bortgångna familjemedlemmar. Tunga ämnen kan tyckas, men det brukar vara musik som berör som man återkommer till mest. Det är så hela den här skivan känns; detta är inte ett album som ska vara i två månader och sedan försvinna. Denna platta kommer jag med all säkerhet tillbaka till. Elin Bell vinner i längden.

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.