El Perro Del Mar, 2015

El Perro Del Mar spelas i TV-serien ”Girls”

Den 17 februari släpper El Perro Del Mar en nyutgåva av sitt självbetitlade, kritikerhyllade debutalbum som släpptes 2005. Denna deluxeversion innehåller ytterligare 10 spår, både liveupptagningar och hittills osläppt musik, samt b-sidor, bortglömda demos och akustiska sessions. En av albumets låtar medverkar på ett framträdande sätt i ett kommande avsnitt av HBO-serien ”Girls”. Avsnittet sänds i USA den 22 februari. 

För att fira allt detta presenterar El Perro Del Mar också den hittills osläppta demolåten ”An Eye For Gold” som finns tillgänglig gratis för de som förhandsbeställer albumet på iTunes. Låten kännetecknas av Sarahs mjuka röst bredvid minimalistiska arrangemang av akustisk gitarr och piano, soundet som för tio år sedan förde ut El Perro Del Mars namn till publiken. Soundet var lika delar Phil Spector och 60-talets girl groups som tidiga 00-talets indie-folk, och ofta prisat för de påfallande utlämnande texterna.
Sedan albumets release för 10 år sedan har El Perro Del Mar turnerat med akter såsom Peter, Bjorn & John, Lykke Li, José González med flera. Hon har släppt ytterligare tre fantastiska och prisade album: From The Valley To The Stars (2008), Love Is Not Pop (2009) och Pale Fire (2012).
El Perro Del Mar arbetar just nu på nytt, kommande album som återigen markerar nya ljudlandskap och territorier.

El Perro Del Mar – Deluxe Reissue
Release 17 februari

1. Candy
2. God Knows (You Gotta Give To Get)
3. Party
4. People
5. Dog
6. I Can’t Talk About It
7. Coming Down The Hill
8. This Loneliness
9. It’s All Good
10. Here Comes That Feeling
11. Shake It Off
12. Sad*
13. Hello Goodbye*
14. Say*
15. Do The Dog*
16. In The Woods (unreleased demo)*
17. An Eye For Gold (unreleased demo)*
18. Candy (radio session)*
19. Party (radio session)*
20. This Loneliness (radio session)*
21. Dog (acoustic version)*
* – tidigare osläppt låt

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.