Wednesday , May 22 2024

Thomas Teller – Tillbaka igen; Härifrån nu

Review Overview

Betyg - 6

6

Privat och personlig, beskrivande och diskbänksrealistiskt poetisk.

User Rating: Be the first one !
Thomas Teller - Tillbaka igen, Härifrån nu, Omslag
Skivbolag: Gumshi Records

Namnet Early Me, som gjorde ett par trevliga ep-skivor för några år sedan, har skalats bort och blivit Thomas Teller, som gett ut fullängdaren Tillbaka Igen; Härifrån Nu. Jag vet inte om Early Me lagts på hyllan helt på grund av denna förändring, men det lär visa sig med tiden.

Den här skivan har i alla fall spelats in i Stockholm, Skåne där Teller kommer ifrån, och på Löderups strandbad. Den innehåller nio mjuka, melodiska poplåtar med svenska texter och är klart behaglig att lyssna till. Däremot känner jag inte att den har det där lilla extra som skapar ett hallelujahmoment eller hugger till som en vass kniv i njurarna. Nej, låtarna rullar på, avlöser varandra, rullar in lyssnaren i sin varma, mjuka filt, och blir till stearinljusets trygga låga då vintersnön viner utanför fönstret och vargarna ylar efter mat. Thomas Teller målar upp landskap och nära relationer med sina verser. Han rusar inte omkring med politiska slagord eller önskningar om en bättre värld. Nej, han är nästan introvert istället. Privat och personlig, beskrivande och diskbänksrealistiskt poetisk. Tillbaka Igen; Härifrån Nu är ingen glad och lycklig platta. Å andra sidan springer inte Teller omkring med offerkoftan på sig, dränkt i blekhetens bittra tårar heller. Han nöjer sig med att smycka sina låtar med ett naturligt vemod och en lika naturlig värme, med eftertänksamhet, döpt i stillhet. Det här är en bra början på något nytt som kan växa sig mycket större med kommande album.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!