Foxygen – …And star power

Review Overview

jovars. - 8

8

Solskensdoftande, sinnesutvidgande hippienostalgi som funkar perfekt att låta gå på repeat på bandaren.

User Rating: Be the first one !
Foxygen - ...And Star Power, omslag
Skivbolag: Jagjaguwar / Border

Är detta en bortglömd skiva från Woodstock som nu hittats och getts ut? Nej, det är den kaliforniska (såklart) duon Foxygen som bildades 2005 som nu släpper sitt andra fullängdsalbum. Och fullängd var ordet. Denna skiva består av 24 låtar, även om många av dem visserligen ligger runt endast två minuter.

Det som följer när man trycker play är ett sammelsurium av instrument, tempo och uttryck. Det är ostrukturerat som sjutton med flummig folk och retropsykedelia utan skarpa gränser mellan låtarna som gör att hela skivan flyter ihop till en helhet av solskensdoftande, sinnesutvidgande hippienostalgi som funkar perfekt att låta gå på repeat på bandaren när man ligger i gräset på Roskilde och väntar på att det ska hända nåt på Oranga scenen.

Jag borde hata det, men jag älskar det. Allt eftersom plattan tuffar på sugs man in i Foxygens påröktra värld och vill aldrig lämna den. 

 

Om Tobias Pettersson