Saturday , February 24 2024

Obsi – Obsi

Review Overview

jovars. - 7

7

Ge den inte bara en lyssning. Ge den en seriös chans!

User Rating: Be the first one !
Obsi - Obsi, omslag
Skivbolag: Hoob Records/ Border

Det första som slår en är Maja Gödickes intressanta röst. Näst på tur är de inledande stroferna till ”Wet sweater”. Introt innan sätter visserligen stämningen, men ger inget bestående intryck.

Efter ”Wet sweater” rinner ytterligare sju låtar till, och Obsis självbetitlade lilla skiva blir till en sjö, eller en stilla lagun, snarare. Det här är mjuk, rätt rak och pulserande popmusik, ofta med en närhet till svensk visa, men med engelska texter. Avkopplande musik, stämningsfull musik, musik som emellanåt vill vara Monica Zetterlundsk jazz, men som aldrig blir svårlyssnad eller riktigt utmanande. Vi har alla hört liknande saker förut, men Obsi har trots allt Gödicke och hennes behagliga, uttrycksfulla stämma som gör att man gillar det här albumet lite mer än vad man skulle ha gjort annars. Samtidigt är detta en humörskiva. Man måste vara på ungefär samma känslomässiga nivå för att ta den till sig, och man bör lyssna med bägge öronen. När jag har haft den på som kuliss och samtidigt gjort annat, har den fullständigt havererat, totalt försvunnit, uppslukats som ett flygplan i Bermudatriangeln, så ge den inte bara en lyssning. Ge den en seriös chans! Förutom nämnda sångerska ingår för övrigt Simon Ljungman (Augustifamiljen, Håkan Hellström, SeLest), Andreas Jensen (ex. Fibes! Oh, Fibes), Mischa Hayman (Lucknow Pact), Nils Berg (Nils Berg Cinemascope), Josef Kallerdahl (New Tide Orquesta) och Fabian Kallerdahl (MusicMusicMusic) i Obsi.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!