Wednesday , February 21 2024

Cajsa Siik – Contra

Review Overview

jovars. - 7

7

Fina melodier och stilren produktionen.

User Rating: Be the first one !
Cajsa Siik - Contra, omslag
Skivbolag: Siik Music

Vanligtvis brukar jag finna den här typen av konturlös musik rätt dålig, men Umeåtjejen Cajsa Siik har något speciellt. Jag har svårt att sätta fingret exakt på vad det är i hennes lätt elektroniska atmosfärpop som gör sånt intryck.

Visst har hon en len och tonsäker sångröst, och visst finns det fina melodier, men jag tror framförallt det är den tighta och stilrena produktionen i kombination med den ständigt närvarande melankolin som gör att allt faller på plats. Hur som helst låter det jäkligt snyggt. Jag missade debuten när den kom 2012, men denna uppföljare, även om den inte är helgjuten, kommer jag lyssna en hel del på.

Om Tobias Pettersson