Ägget & Frida – Tills döden skiljer oss åt

Review Overview

jovars. - 6

6

Utländska originalmelodier framförs med svenska texter.

User Rating: Be the first one !
Ägget & Frida - Tills döden skiljer oss åt, omslag
Skivbolag: Forten Records / Border

Tills Döden Skiljer Oss Åt är en märklig Cd. Här framförs covers på allsköns artisters låtar, så som Bob Dylan/Ulf Dageby, Lasse Stefanz, Alf Robertson, The Pogues, Hasse Kvinnaböske Andersson, Elisabeth och Morgan Hellman från Trailerpark Idlers.

Trailerpark Idlers är dessutom bandet som kompar Ägget & Frida på samtliga spår här utom ett, och i vars mobila studio man spelat in merparten av materialet. Undantaget är skivans sista spår som kompas av Erik Törnqvist & Big Rivers. Oavsett om Ägget & Frida valt en låt som ”En sjömanshustrus ballad” eller ”En sång en gång för längesen” (”Green green grass of home” i original) så har man countryfierat låtarna med Trailerpark Idlers specifika sound och sväng. Utländska originalmelodier framförs med svenska texter, men det är inte översättningar som Ägget & Frida själva gjort. De tycks bara sjunga på plattan, och sången kan man ha olika uppfattningar om. Frida sjunger jättefint, hon har en klar och stark sångröst och låter hela tiden mycket behaglig, medan Ägget har en grov och mörk röst, som dessvärre låter väldigt konstlad emellanåt. Det är som att han försöker låta råare än vad han egentligen borde göra, om han bara sjöng naturligt. Ibland fungerar hans sång hyggligt trots allt, men ofta känns den alldeles för buskislik för att tilltala mig. Som helhet är detta en trevlig och udda platta som jag gissar kan dela lyssnarskaran i två helt olika läger. Själv håller jag mig på den positiva sidan.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!