Jonas Schwartz – Xpedition

Review Overview

jovars. - 7

7

En spännande musikalisk expedition.

User Rating: Be the first one !
Jonas Schwartz - Xpedition, omslag
Skivbolag: Adore Music

Det fanns inga färger i Göteborg så Jonas Schwartz flyttade till Stockholm efter debutalbumet från 2012, och passade i samma veva på att växa upp. Borta är slyngelindien från de första singlarna, som jag gillade och borta är croonerkänslan från debuten, som jag också gillade. Nya plattan är mer elektronisk och mörkare, men utan att kännas deppig, och jag gillar den också.

Jag är nog mer förtjust i ljudbilden och stämningen än i själva låtarna, när jag tänker efter. Med en blekare inramning hade musiken på “Xpedition” förmodligen låtit rätt tråkig, men Schwartz fläskar på med ekon, synthar och en allmänt fet produktion, och bjuder in till en spännande musikalisk expedition som jag gärna följer med på.

Om Tobias Pettersson