Wednesday , May 22 2024

Asha Ali – Loud And Out Of Place

Review Overview

jovars. - 6

6

I jämförelse med Alis tidigare skivor är detta kanske högt och bullrigt, men i min värld är det lugnt och tillbakalutat.

User Rating: Be the first one !
Asha Ali - Loud and Out of Place, omslag
Skivbolag: Hybris / Sony

2005 kom ep:n Warm Fronts som innebar att hon slog igenom, 2006 kom albumdebuten Asha Ali, 2009 följdes den upp med Hurricane, och först nu, i slutet av 2014, är det dags för Ali att ge ut sin tredje fullängdare.

På Loud And Out Of Place har Ali för första gången skrivit musik tillsammans med andra. Peter Morén (Peter, Björn & John), Johannes Berglund (I Break Horses, The Knife), Fredrik Berger (Icona Pop, Agnes, Charli XCX) och Tobias Isaksson (Azure Blue) har samtliga gjort sitt till, och trots många kockar har soppan inte blivit dålig. Tvärtom. Den smakar rätt gott, även om jag inte uppskattar samtliga ingredienser till 100 %. Musiken är främst elektronisk, men samtidigt varm och behaglig som en liten brasa om vintern, och Asha Alis fina röst är eldens allra varmast brinnande vedträ. Samtidigt är Loud And Out Of Place en lite präktig platta. Den stör ingen, den smeker medhårs även då låtarna är som mest experimentella, det skulle inte förvåna mig om jag hör låtar ifrån den på radio någon dag i bilen, då jag söker någon spännande station (finns det sådana fortfarande?) men tillfälligt mellanlandar på någon för mainstreamlyssnare. Och det där med ”loud” i skivtiteln får man ta med en nypa salt. I jämförelse med Alis tidigare skivor är detta kanske högt och bullrigt, men i min värld är det motsatsen: lugnt och tillbakalutat, mjukt, fint och harmoniskt. Samtidigt är det en artist som tar sitt första steg in i en ny, spännande värld och jag hoppas att äventyret fortsätter djupare in i den, och når än mer utmanande platser och oaser.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!