Matt Townsend & The Wonder Of The World – Matt Townsend & The Wonder Of The World

Review Overview

jovars. - 7

7

Det är absolut folkpop med anor, men också med en modern touch av indiefolk.

User Rating: Be the first one !
Matt Townsend, omslag
Skivbolag: Eternal Mind Music / Hemifrån

Tröttnat på dina gamla, nötta plattor med The Band och Bob Dylan och behöver något nytt, men ändå väldigt liknande? Svaret heter Matt Townsend & The Wonder Of The World, en ung grupp som håller till i Asheville, NC och som tycks ha överdoserat på nämnda artister sedan födelsen.

Matt Townsend: sångare, kompositör, gitarrist och munspelare, lämnade Burlington, VT utan att känna någon i Asheville, flyttade dit och kom i kontakt med en del musiker som han presenterade sina låtar för. De gillade vad de hörde och simsalabim: ett nytt Matt Townsend & The Wonder Of The World uppstod ur askan.

Innan denna fullängdare gjorde Matt ep:n What Light Shall Be som en soloplatta 2012, men mer än så har han inte varit involverad i vad jag vet. Det här är i alla fall en trevlig bekantskap, med bra låtar, väl framförda, instoppade i ett lätt psykedeliskt konvolut och med texthäfte tillgängligt. Det är absolut folkpop med anor, men också med en modern touch av indiefolk, vilket förmodligen ger gruppen en åldersblandad publik där hälften relaterar till Dylan och Young, medan andra hälften kanske känner sig mer hemma med Mumford & Sons. Influenserna och hur man förhåller sig till dem är kanske inte så viktiga trots allt? Det väsentliga måste ju ändå vara att Matt Townsend har sin egen karaktär, står på egna ben, och gör någonting fint och intressant tillsammans med sin grupp? Så lyssna, jag tror det här albumet går hem hos rätt många.

Om Robert Ryttman

En simpel skribent som gillar allt från det enklaste enkla till det svåraste svåra, från det mjukaste mjuka till det hårdaste hårda!

Kolla även

KÅRP – “Greasy Makeup”

Det Göteborgsbaserade musikkollektivet KÅRP, som beskriver sin musik som “dödsdisco”, är tillbaka med en ny …