Sunday , August 14 2022

Punksamling från Electronically Yours

För två år sedan bjöd Eddie Bengtsson och hans musikervänner i Facebookgruppen Electronically Yours på en välgörenhetsskiva med elektroniska sjuttiotalscovers. Läs mer om The Seventies Revisited här >>.

Nu är en uppföljare klar. Denna följer ungefär samma koncept, men går i punkens tecken. Eddie berättar:
– Under det sena sjuttiotalet fascinerades jag av band som Sex Pistols, The Clash, The Damned och The Stranglers. Men ungefär samtidigt började även den elektroniska musiken väcka mitt intresse. Min stora punkvinylsamling utökas därför med elektropopklassiker och i samma veva sålde jag mina trummor, slutade i punkbandet jag spelade i och köpte mig ett par synthar och en trummaskin. Jag har länge lekt med tanken hur fräckt det hade varit att göra elektroniska punkcovers. Nu har jag, tillsammans med ett gäng talangfulla vänner, fått möjlighet att förverkliga denna idé. Det har varit fantastiskt roligt att dela ut favoritpunklåtar till helt “oförberedda” elektronmusikskapare och lyssna på deras geniala tolkningar.

Skivfodralet formgavs av Khyber Westlund och Niklas Wejedal.
– Jag gick efter Eddies instruktioner, berättar Niklas. Det blev en tegelvägg med Khybers logga och på insidan en asfaltsväg, där polaroider av de medverkande ligger utspridda. Det svåraste var att få in allt på ett bra och punkigt sätt.

Albumet innehåller inte färre än 19 låtar. Bland de medverkande hittar man många kända namn från Sveriges elektropopscen enligt följande:

1) Biomekkanik – Young Savage (originallåt Ultravox)
2) 12th House – No More Heroes (originallåt Stranglers)
3) The Future – Nervous Wreck (originallåt Radio Stars)
4) Counterfeit – Set Myself On Fire (originallåt XTC)
5) Sista Mannen På Jorden – Action Time Vision (originallåt Alternative TV)
6) Den Där Killen – Fan Mail (originallåt The Dickies)
7) Clark Gable – Ready Steady Go (originallåt Generation X)
8) Compute – Hong Kong Garden (originallåt Siouxsie & the Banshees)
9) Arachnophobias – London Girls (originallåt Vibrators)
10) Steelberry Clones – Watching The Detectives (originallåt Elvis Costello)
11) Amusik – God Save The Queen (originallåt Sex Pistols)
12) Dvala – Problem Child (originallåt Damned)
13) Angaudlinn – Just Thirteen (originallåt Lurkers)
14) AlphaKenny-1 – Ever Fallen In Love (originallåt Buzzcocks)
15) 319 T – Dont Push Me Around (originallåt The Zeros)
16) DJ Man-Machine feat Sleezy – Gary Gilmores Eyes (originallåt Adverts)
17) Mr Doonut – The KKK Took My Baby Away (originallåt Ramones)
18) Independent State – Borstal Breakout (originallåt Sham 69)
19) Page – Commando (originallåt Ramones)

Gör en god gärning och här  >> Hot Stuff

Om Johan Arenbo

Har varit med på "Zero-resan" sedan 2003. Är, efter ett halvdussin år i den tyska huvudstaden, tillbaka i Sydsverige och har förhoppningen att Zero kan hjälpa till att bygga broar mellan olika kulturformer. Vad har Kraftwerk, Prince, Depeche Mode, Hildegard Knef, David Bowie, Wolfgang Amadeus Mozart, Klaus Schulze, The Orb, Smashing Pumpkins, Lee "Scratch" Perry, De La Soul, Joy Division, James Brown, Aphex Twin, Erik Satie, Nina Hagen, Max Raabe, Syd Barrett, Kate Bush och The Stone Roses gemensamt? Jo, det handlar om genomtänkt och intressant musik. Det är det - och inget annat - som räknas!

Kolla även

Page släpper konsertfilm: “Fakta för alla, Göteborg”

Saknar ni livekonserter? Såklart ni gör! En tröst i dessa dystra tider kan kanske vara …