Wednesday , May 22 2024

The Silent Wave debuterar

Silent Wave bildades när Hans Olsson Brookes (Universal Poplab) frågade konststudenten och artisten Tildeh Hjelm om han fick spela in hennes låtar – vilket slutligen ledde till ett djupare samarbete, och Silent Wave var fött. Sköra och hoppfulla toner tillsammans med mörka analoga synthar, där pop och tung electronica möts och tillsammans skapar ett distinkt sound av melankolisk elektronisk pop.

Nu är det premiär för första singeln “Dream On, Dream On”, lyssna nedan:

Om Petter Jahnstedt

1994 startade han tillsammans med kollegan Jon Josefsson musikföreningen Zynthec i barndomstaden Skara. Föreningen ledde till både klubbverksamhet och senare även en tidning med samma namn. 1999 bytte tidningen namn till Zero Music Magazine och gavs ut fram till 2010. Idag drivs den som ett webb och TV-media på internet.